КОНКУРС: ЛЕТЊА УМЕТНИЧКА ШКОЛА УНИВЕРЗИТЕТА УМЕТНОСТИ 2014. Пријепоље, 20–28. јул 2014.

7. маја 2014

Универзитет уметности традиционално организује Летњу уметничку школу, са циљем да истражи и промовише културно благо наше земље. Ове године Летња уметничка школа ће се одржати од 20. до 28. јула у Пријепољу, граду богатог културно-историјског наслеђа и изузетног природног окружења. Као извор инспирације Пријепоље се пре свега намеће својом културном разноликошћу, препознатљивим идентитетом заснованим на суживоту различитих етничких група и прожимању њихових култура. Аутентични мултикултурални амбијент овог града биће веома подстицајан за уметничко истраживање полазника школе.

Универзитет уметности у Београду позива све заинтересоване студенте да се пријаве за учешће на Летњој уметничкој школи. И ове године радионице ће водити професори Универзитета уметности, реномирани стручњаци у својим областима, који ће своје искуство и знање поделити са учесницима. У току 8 дана трајања школе настојаћемо да подстакнемо креативни развој младих уметника, да остваримо интеракцију са локалном средином, а као трајни легат оставићемо граду више уметничких дела у јавном простору. Летња уметничка школа је међународног карактера, а њен истакнути циљ је повезивање студената уметничких универзитета са простора Балкана и Европе.

Учешће на Летњој уметничкој школи је бесплатно за све полазнике, а Универзитет уметности покрива и трошкове смештаја, исхране и превоза учесника на релацији Београд – Пријепоље – Београд.

Пријаве слати на: summer.arts.school@gmail.com
Рок за пријаву: 31.05.2014.
Проглашење резултата конкурса: 06.06.2014.

Више информација о конкурсу и Летњој уметничкој школи 2014: summer.arts.school@gmail.com или +381 11 2624 020

Програм Летњe уметничкe школe pdf

Пријавни формулар word