Еразмус+ инфо дан: прилике за мобилности студената

7. децембра 2023

Канцеларија за међународну сарадњу Универзитета уметности у Београду организује онлајн Еразмус+ инфо дан поводом отворених конкурса за студентске размене у сврху студирања и у сврху обављања праксе на партнерским институцијама у земљама Европске уније и другим земљама пуноправним учесницама програма Еразмус+

 

Конкурс за студентске мобилности у сврху студирања у академској 2024/25. години, као и у сврху обављања праксе у календарској 2024. години је отворен и трајаће до 20. фебруара 2024. године. 

Канцеларија за међународну сарадњу у партнерству са факултетима организује онлајн Еразмус+ инфо дан током којег ћемо представити могућности за студентске размене у земљама Европске уније и другим земљама пуноправним учесницама програма Еразмус+. Током тренутно отвореног конкурса, заинтересовани студенти се могу пријавити за размену у сврху студирања на партнерским установама са списка партнера факултета УУ, као и за размену у сврху обављања праксе.

Еразмус+ инфо дан за студенте одржаће се у четвртак, 21. децембра 2023. године у 11 часова, у онлајн формату.
Током Еразмус+ инфо дана, разговараћемо о начинима на које Еразмус+ размена може допринети вашем академском, уметничком и личном развоју; специфичностима размена у сврху студирања и у сврху обављања праксе; документима које је потребно послати у конкурсној пријави, процесу селекције и важним роковима; партнерским институцијама и земљама где се може ићи на размену; процесу номинације успешних кандидата партнерским установама и селекцији од стране партнера; стипендијама и посебним облицима подршке за оне студенте којима би то можда било потребно (категорије инклузије се налазе у тексту конкурса).

Еразмус+ инфо дан намењен је и оним студентима који верују да им Еразмус+ размене на партнерским институцијама у земљама Европске уније нису приступачне и доступне. Инклузија је приоритет Еразмус+ програма и посебни видови подршке предвиђени су за различите околности.

Еразмус+ инфо дан одлична је прилика и да одговоримо на сва ваша питања у вези са тренутно отвореним конкурсом.

Начин пријаве и приступања онлајн Еразмус+ инфо дану​ за студенте
Уколико сте заинтересовани да присуствујете Еразмус+ инфо дану за студенте, пријавите се путем формулара у наставку и искористите Мicrosoft Teams линк у мејлу који ће вам стићи на ону адресу коју унесете у пријаву. Путем линка који ће стићи мејлом одмах по испуњавању формулара за регистрацију, прикључите нам се 21. децембра 2023. године у 11 часова. Планирано трајање догађаја је 60-90 минута.

⇒ ФОРМУЛАР ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ
⇒ Актуелни конкурси за мобилност студенaтa

За сва питања и додатне информације пишите нам на erasmus@arts.bg.ac.rs или се обратите координатору мобилности на свом факултету.

Eurasmus+ Co-funded logo HIGH QUALITY - Center for West European Studies