Еразмус+ инфо дан: прилике за мобилности студената

22. септембра 2022

Канцеларија за међународну сарадњу Универзитета уметности у Београду организује Еразмус+ инфо дан поводом отвореног конкурса за студентске размене у сврху студирања и у сврху обављања праксе на партнерским институцијама у земљама Европске уније, у Босни и Херцеговини и у Црној Гори.

 

Конкурс за студентске мобилности у пролећном семестру академске 2022/23. године увелико је отворен и трајаће до 16. октобра 2022. године.

Канцеларија за међународну сарадњу у партнерству са факултетима организује онлајн Еразмус+ инфо дан током којег ћемо представити могућности за студентске размене у сврху студирања или у сврху обављања студентске праксе праксе. Током тренутно отвореног конкурса, заинтересовани студенти се могу пријавити за размену на партнерским институцијама у земљама Европске уније као и на онима у Босни и Херцеговини и Црној Гори (Универзитет у Сарајеву, Универзитет у Бањој Луци, Универзитет Црне Горе, листа партнерских институција из земаља Европске уније).

Еразмус+ инфо дан за студенте одржаће се 11. октобра 2022. године у 11 часова.
Током Еразмус+ инфо дана, разговараћемо о начинима на које Еразмус+ размена може допринети вашем академском, уметничком и личном развоју; документима које је потребно послати у конкурсној пријави, процесу селекције и важним роковима; партнерским институцијама и земљама где се може ићи на размену; процесу номинације успешних кандидата; стипендијама и посебним облицима подршке за оне студенте којима би то можда било потребно (категорије инклузије се налазе у тексту конкурса КА131 размене између програмских земаља).

Еразмус+ инфо дан намењен је и оним студентима који верују да им Еразмус+ размене на партнерским институцијама у земљама Европске уније нису приступачне и доступне. Инклузија је приоритет Еразмус+ програма и посебни видови подршке предвиђени су за различите околности.

Посебни гост Еразмус+ инфо дана биће и руководилац међународне сарадње са Универзитета у Сарајеву која ће са вама поделити више информација о могућностима размене са овом институцијом.

Еразмус+ инфо дан одлична је прилика и да одговоримо на сва ваша питања у вези са тренутно отвореним конкурсом.

Начин пријаве и приступања онлајн Еразмус+ инфо дану​ за студенте
Уколико сте заинтересовани да присуствујете Еразмус+ инфо дану за студенте, пријавите се путем формулара и искористите МT линк у мејлу који ће вам стићи на ону адресу коју сте унели у пријаву. Путем линка који ће стићи мејлом одмах по испуњавању формулара за регистрацију, прикључите нам се 11. октобра у 11:00.

ФОРМУЛАР ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ

За сва питања и додатне информације пишите нам на erasmus@arts.bg.ac.rs