ФЕСТУМ 2017.

14. јуна 2017

Осмо издање Фестума – Фестивала студената Универзитета уметности одржано је под слоганом Крени на време! у Студентском културном центру и Коларчевој задужбини. У оквиру Фестивала више од 150 студената приказало је јавности свој рад кроз концерте, изложбе, представе, научне трибине, ревије и пројекције филмова. Фестум је први пут одржан и у новом простору – Дигиталној галерији Коларчеве задужбине, где су представљени радови студената Интердисциплинарних студија УУ (Вишемедијске и Дигиталне уметности). У оквиру Фестума, студенти ФЛУ и ФПУ су под менторством др ум. Весне Кнежевић, ванр. проф. ФЛУ, реализовали мурал на зиду амфитеатра испред зграде ФМУ.

Као и претходних година, штампани и електронски медији показали су велико интересовање за Фестум: РТС је емитовао прилог са отварања Фестивала у Културном дневнику, а студенти су свој рад на муралу представили у директном укључењу у Београдску хронику. Чланак о отварању Фестума објавио је и лист Политика.

Фестум 2017. је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Организације музичких аутора Србије – СОКОЈ.

Програм ФЕСТУМ 2017