ФЕСТУМ 2018

21. маја 2018

Девето издање Фестума – Фестивала студената Универзитета уметности одржано је од 9. до 13. маја 2018. под слоганом Истрај! у Студентском културном центру.

У оквиру Фестивала више од 150 студената Универзитета уметности приказало је јавности свој рад кроз концерте, изложбе, представе, научне трибине, инсталације и пројекције филмова. 

Фестивал је отворен концертом студената Катедре за џез и популарну музику ФМУ а затворен представом студената ФДУ и концертом студената композиције ФМУ. Посебну пажњу привукао је догађај Звучне зраке у оквиру којег су премијерно изведена дела најистакнутијих студената композиције који су сарађивали са овогодишњим гостом Фестума, визуелним уметником др Еичијем Тосакијем (Eiichi Tosaki), Аустралија/Јапан, који је уз студентска музичка дела изводио перформанс бимануелног координисаног цртања.

Као и претходних година, штампани и електронски медији показали су велико интересовање за Фестум, а РТС је емитовао прилог са отварања Фестивала у емисији “Културни дневник”.

Фестум 2018. је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Организације музичких аутора Србије – СОКОЈ.

Програм Фестума 2018