ФЕСТУМ 2019

2. децембра 2019

Десето издање Фестума – Фестивала студената Универзитета уметности одржано је од 14. до 17. новембра 2019. под слоганом (У)дружи се! у Студентском културном центру.

У оквиру Фестивала више од 100 студената Универзитета уметности приказало је јавности свој рад кроз концерте, изложбе, представе, научне трибине, инсталације и пројекције филмова.

Фестивал је отворен представљањем докторског уметничког пројекта Милијане Комад „Cybernette  – Перформативни сусрет човека и вештачке интелигенције“, отварањем заједничке изложбе ФЛУ и ФПУ и концертом студената Катедре за џез и популарну музику ФМУ, а затворен јавним часом вечерњег акта. Посебну пажњу привукао је догађај Дијалози уметника у оквиру којег су премијерно изведена дела најистакнутијих студената композиције и видео радови студената ФЛУ који су, у циљу умрежавања и стварања контаката, сарађивали са некадашњим студентима УУ, али и овогодишњим гостима Фестума, визуелним уметником др Еичијем Тосакијем (Eiichi Tosaki), Аустралија/Јапан, који је уз студентска музичка дела изводио перформанс бимануелног координисаног цртања, као и савременом плесачицом Олгом Узикајевом (Русија).

Фестум 2019. је реализован уз подршку Организације музичких аутора Србије – СОКОЈ.

ПРОГРАМ