Чланови тима Ерасмус+ пројекта МАГНЕТ на састанку у Тирани, 31.08 – 2.09. 2023.

5. септембра 2023

Први састанак Скупштине Еразмус+ пројекта MAGNET (Managerial and Governance Empowerment through Teaching and Learning) одржан је од 31. августа до 2. септембра 2023. године на Универзитетском колеџу ЛОГОС у Тирани, Албанија.

Састанку су испред Универзитета уметности присуствовали чланови пројектног тима др Гордана Каран, ред. проф. Факултета музичке уметности и Анђела Русо, стручни сарадник задужен за међународне пројекте.

Током дводневног догађаја представљен је и усвојен документ који се односи на потребe високог образовања на Западном Балкану (Master Plan for the Needs & Wants of Higher Education in the Weastern Balkans), а који је директно у спрези са унапређењем универзитетске педагогије у овом делу Европе. Такође се разговарало о успостављању платформе BalkanNetUP, о оснивању Центра за наставу и учење на партнерским институцијама (CTL – Center for teaching and learning), организацији курсева за наставно особље (MOOC) и другим активностима.

Професорка Гордана Каран и стручни сарадник Анђела Русо известиле су партнере о  досадашњим активностима Универзитета уметности на пројекту и представиле наредне кораке у вези са  оснивањем CTL-a и припремом курсева који ће се у оквиру њега реализовати.

У пројекту MAGNET учествује 12 партнера из осам земаља Западног Балкана, а координатор је Демокритус универзитет из Тракије, Грчка (Democritus University of Trace).

АГЕНДА САСТАНКА