Дан Универзитета уметности у Београду – 10. јун

10. јуна 2020

Универзитет уметности у Београду, основан 10. јуна 1957. године као Уметничка академија, ове 2020. године слави 63 године постојања, а од свог оснивања до данас представља једну од најзначајнијих установа високог уметничког образовања у Србији.

Дан Универзитета уметности традиционално се обележава свечаном промоцијом доктора уметности и доктора наука, што је прилика да се на најбољи начин представе  уметничка и научна постигнућа студента и педагошки домети наставника, а у односу на њих сагледа тренутна позиција нашег универзитета у погледу образовних, уметничко-истраживачких и научно-истраживачких резултата.

Веома нам је жао што ове године нећемо бити у могућности да уприличимо традиционалну свечаност доделе докторских диплома 10. јуна, на Дан универзитета, али користимо прилику да изразимо велику захвалност колегама са Универзитета, члановима КОНУС-а, укупној академској и друштвеној заједници, надлежним министарствима, установама уметности и културе, медијима и партнерима из привреде на сарадњи и подршци током протекле године.

Верујемо да неће бити препрека да организујемо традиционалну свечаност Дани Универзитета уметности у другој половини децембра 2020. године и да ће то бити прилика да Вас угостимо на нашем универзитету и с поносом представимо резултате рада наших наставника, сарадника и студента. То ће бити прилика да потврдимо позицију Универзитета уметности у Београду, који стоји у средишту мреже сродних институција које, све заједно, успешно одржавају на високом нивоу уметност, културу и образовни систем наше земље, а тиме и идентитет нашег народа.