Делегација Академије ликовних уметности и дизајна из Братиславе у посети Универзитету уметности, 15. април 2016.

18. априла 2016
Проректорке Академије ликовних уметности и дизајна у Братислави Јана Хојстричова и Нина де Гелдер, ректор УУ Зоран Ерић, продекан ФПУ Нинослава Вићентић, декан ФПУ Зоран Блажина, проректор УУ Милета Продановић и сарадник за међународну сарадњу УУ Јасмина Миловановић

Делегација Академије ликовних уметности и дизајна (AFAD) из Братиславе – проректорка за међународну сарадњу Нина де Гелдер (Nina de Gelder), проректорка за наставу Јана Хојстричова (Jana Hojstričová) и професорка фотографије Оља Триашка Стефановић – боравила је 15. априла 2016. на Универзитету уметности.
AFAD је по студијским програмима веома сродан ФЛУ и ФПУ и припада једној од ретких високошколских институција у Европи која реализује докторске уметничке студије, што отвара могућност за успостављање различитих облика сарадње (размена студената и наставника, заједницки пројекти, медјународни јоинт програми…). Будући да досадашња билатерална сарадња са овом академијом није сасвим финансијски одржива, колеге из Братиславе су иницирале развој партнерства са ФЛУ и ФПУ кроз програм Erasmus+ KA1, за који је недавно поднета апликација.
На састанку одржаном у Кабинету ректора коме су присуствовали ректор УУ, мр Зоран Ерић, проректор УУ, др ум. Милета Продановић, декан ФПУ Зоран Блажина, продекан за међународну сарадњу ФПУ, мр Нинослава Вићентић и сарадник за међународну сарадњу УУ, Јасмина Миловановић, разговарало се, између осталог, о финансијској подршци коју ће омогућити Erasmus+ KA1 пројекат. Након састанака, у Свечаној сали УУ одржана је презентација AFAD-a за студенте и професоре ФЛУ и ФПУ.