Фестум 2015 – Фестивал студената Универзитета уметности

12. маја 2015
Ноћ Музеја, поставка студената ИС УУ – Вишемедијски уметнички радови Иритације и Три минута простора

Студентски културни центар, 12-19. мај 2015. године

Шести Фестивал студената Универзитета уметности ФЕСТУМ, одржан је у Студентском културном центру од 12. до 19. маја.

Програм, у коме је учествовало око 180 студената Универзитета уметности, био је сачињен од концерата, изложби, трибина, представа и пројекција филмова. Новину у програму представљао је тематски дан посвећен импровизацији, у оквиру којег су одржане научне трибине, концерти импровизације и представа Не оклевај! Импровизуј! студената Факултета драмских уметности.

ФЕСТУМ је ове године учествовао у Ноћи музеја, у готово свим просторима Студентског културног центра. Осим три изложбе постављене у галеријама, у Великој сали представила се група студената Вишемедијске уметности интердисциплинарних студија Универзитета уметности радовима Иритације и Три минута простора, док је у Малој сали била постављена изложба Визура Времена, део докторског уметничког пројекта Време излаза Душана Нађевића, такође студента Интердисциплинарних студија.

Као и претходних година, штампани и електронски медији показали су велико интересовање за ФЕСТУМ, а посебно Радио-телевизија Србије, која је поред емитованих извештаја са отварања, снимила три концерта студената Факултета музичке уметности, као и интервјуе са укупно десет студената који су учествовали на изложбама. Забележени материјал РТС ће емитовати на свом Дигитал програму крајем јуна 2015. године у оквиру посебне емисије о ФЕСТУМ-у.