Гостовање проф. Тома Стајна са Беркли колеџа за музику на Универзитету уметности

9. октобра 2017

Том Стајн (Tom Stein), редовни професор на Беркли колеџу за музику (Berklee college of Music, Boston SAD), посетиo је Ректорат Универзитета уметности у Београду 9. октобра 2017. године. Поред састанка са ректором Зораном Ерићем и проректорима Мирјаном Николић, Милетом Продановићем и Растком Ћирићем, проф. Стајн је водио панел дискусију са продеканима и сарадницима факултета уметности на тему Уметност на савременом либералном тржишту: актуелни и будући трендови.

Професор Стајн је професионалац у области музичког бизниса, медија, културе и индустрије забаве, са вишегодишњим искуством у изградњи интеркултуралних конекција кроз музику, мултимедијални садржај и иновативне технологије. Током протеклих година у више наврата је боравио у Кини и Турској на позив тамошњих државних институција са циљем унапређења система образовања у области индустрије медија.

Панел дискусија у Ректорату Универзитета уметности прва је активност професора Стајна у оквиру његове двонедељне посете Србији. У низу предавања, радионица и семинара које ће одржати током свог боравка у Србији,  он ће такође представити савремене тенденције у области дигиталног маркетинга и промоције уметника на друштвеним мрежама, говориће о припремама за развој каријере младих уметника, продукцији концерата, музичком бизнису, менаџменту и предузетништву у култури и уметности.

Активности проф. Стајна залазе и у област јавне и културне дипломатије, будући да се он бави улогом културне индустрије у економском развоју и де-ескалацији сукоба, социјалним развојем, оснаживањем улоге младих у друштву и културом као једним од алата „меке моћи“ (soft power).

Професор Том Стајн у Србији борави као стипендиста Фулбрајт програма у оквиру платформе за неформално музичко образовање Мултиверзитет коју организује невладина организација “Мултикултиватор” под покровитељством Амбасаде САД у Београду.

Додатне информације о програму и детаљан распоред предавања, радионица и семинара доступни су на линку: http://multikultivator.org.rs/multiverzitet/multiverzitet-klinike-muzicka-i-industrija-medija-i-zabave/