На седници Савета изабран нови ректор Универзитета уметности

1. јула 2015

Савет Универзитета уметности у Београду је на Свечаној седници одржаној 30. јуна 2015. године изабрао новог ректора мр Зорана Ерића, редовног професора Факултета музичке уметности за наредни трогодишњи период 2015-2018, а досадашњој ректорки проф. др Љиљани Мркић Поповић истиче други мандат 1. октобра.

За проректоре Универзитета уметности изабрани су проф. др Милета Продановић са Факултета ликовних уметности, ред. проф. Растко Ћирић са Факултета примењених уметности и ред. проф. Драган Петровић са Факултета драмских уметности, уместо досадашњег проректорског тима у коме су били проф. др Димитрије Големовић, ред. проф. Анђелка Бојовић и ред. проф. Марина Накићеновић.

Мр Зоран Ерић је шеф Катедре за композицију Факултета музичке уметности у Београду. Његов опус обухвата композиције различитих жанрова писаних за различите врсте ансамбала и солистичких инструмената, а посебно место у његовом стваралаштву заузима музика за позориште и филм. Добитник је великог броја награда и признања, међу којима су Октобарска награда града Београда и Мокрањчева награда коју је добио чак три пута. Био је продекан Факултета музичке уметности од 1992-1998, проректор Универзитета уметности у Београду од 2000-2004, председник Управног одбора организације за заштиту ауторских права СОКОЈ, као и уметнички директор и селектор БЕМУС-а од 2011-2013. године.