Одржан Фестивал студената Универзитета уметности 2021.

27. децембра 2021

Фестивал студената Универзитета уметности одржан је ове године у два дела. Први део “У сусрет фестивалу” одиграо се од 12. до 15. децембра, а други „фестивалски део“ део од 16. до 19. децембра 2021. године. Тематско окриље овогодишњег фестивала био је Идентитет. Уметничка промишљања идентитета отварила су просторе за бројна преиспитивања, акције и реакције студената уметности у оквиру овог фестивала.

У фокусу првог дела Фестивала била је међуфакултетска размена и ближе упознавање студената различитих факултета уметности, који су гостовали једни код других. Посебно је била значајна организација хуманитарне продајне изложбе графика које су донирали студенти ФЛУ и ФПУ. Сва сакупљена средства преусмерена су за децу на Косову и Метохији.

Други део Фестивала био је програмски разноврстан и распоређен на неколико локација. Студенти Универзитета уметности су током фестивала имали прилику да се упознају са радио драмама, концертима класичне, савремене и џез музике, филмским пројекцијама, позоришним представама, изложбама и, у сарадњи са професорима, интерактивним трибинама и предавањима.

Програм је реализован на неколико локација: факултетима УУ (ФМУ, ФДУ, ФПУ, ФЛУ), у Студентском културном центру, УК Пароброду и у Атријуму народног музеја.

Поред готово 200 студената Универзитета уметности, организацији су се прикључили и студенти Универзитета у Београду.

ПРОГРАМ