Одржано предавање Ервина Вурма, Ректорат УУ, 7. април 2022.

7. априла 2022
Ервин Вурм

У Свечаној сали Ректората Универзитета уметности, 4. априла 2022. године, одржано је предавање аустријског уметника Ервина Вурма (Erwin Wurm), у организацији Факултета ликовних уметности, Универзитета уметности, Аустријског културног форума и Музеја савремене уметности у Београду. Предавање је отворила др Јелена Тодоровић, ред. проф. Факултета ликовних уметности, а уметника је представио Адријан Фајкс (Adrien Feix), директор Аустријског културног форума.

Ервин Вурм, који је један од тренутно најистакнутијих уметника савремене светске уметничке сцене, представио је свој богати рад професорима и студентима Универзитета уметности.

Предавање је организовано у сусрет изложби “Један минут заувек”, која је отворена 7. априла у Музеју савремене уметности у Београду. Ово је прва самостална изложба овог истакнутог уметника у Србији и његова прва велика изложба на Балкану. Представена на свих пет нивоа музеја, тежи да прикаже комплексан стваралачки, тридесетогодишњи опус Ервина Вурма од деведесетих година прошлог века до данас.

Више о уметнику: ErwinWurm.at


др Јелена Тодоровић, ред. проф. ФЛУ; Адријан Фајкс, директор АКФ; Ервин Вурм