Потписан Споразум о сарадњи са Универзитетом у Београду, 10. мај 2023.

11. маја 2023
проф. др Владан Ђокић, ректор УБ и проф. др Мирјана Николић, ректорка УУ

Ректорка Универзитета уметности, проф. др Мирјана Николић и ректор Универзитета у Београду, проф. др Владан Ђокић потписали су Споразум о сарадњи између два универзитета, 10. маја 2023. године у просторијама Ректората Универзитета у Београду.

Два државна београдска универзитета деценијама уназад негују успешну академску сарадњу и колегијалност у реализацији заједничких пројеката, студијских програма и других активности од заједничког интереса. На састанку се, између осталог, разговарало а актуелним темама у високом образовању као што су финансирање факултета и универзитета, измене закона о високом образовању, државна матура и друге.

На састанку су испред Универзитета у Београду присуствовали проректор за наставу проф. др Дејан Филиповић, шеф кабинета ректора Данило Потпарић и сарадник за односе са јавношћу Сања Лубардић Анђелковић, а испред Универзитета уметности проректорка за финансије проф. мр Биљана Радовановић Бркановић и шеф кабинета ректора Марија Николић Радоњић.

проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду и проф. др Мирјана Николић, ректорка Универзитета уметности у Београду

проф. др Дејан Филиповић, проректор УБ, проф. др Владан Ђокић, ректор УБ, проф. др Мирјана Николић, ректор УУ, проф. мр Биљана Радовановић Бркановић, проректор УУ