Амбасадор Ирана Њ. Е. Рашаид Хасан Пур посетио Ректорат Универзитета уметности, 7. април 2022.

12. априла 2022
Њ. Е. Рашид Хасан Пур, амбасадор Ирана и др Мирјана Николић, ректор УУ

Ректор Универзитета уметности, проф. др Мирјана Николић, састала се 11. априла 2022. са Њ.Е. Рашаидом Хасаном Пуром, амбасадором Исламске Републике Иран и његовим сарадницима: господином Содаифом Атаијем, трећим секретаром Амбасаде, господином Амиром Поурпезешкијем, саветником за културу и руководиоцем Културног центра при Амбасади и господином Мохамедом Резом Мотагијем, преводиоцем за персијски и српски језик.

На састанку је указано на сродности између Универзитета уметности у Београду и Универзитета уметности у Техерану и отворене су бројне теме, међу којима је значај културне размене између две земље, као и сарадња Универзитета са Културним центром Амбасаде Ирана у погледу организације уметничких радионица, мађу којима би прве биле радионице калиграфије и илуминације за студенте Факултета примењених уметности.

Састанку су присуствовали проректори Универзитета уметности мр Биљана Радовановић Бркановић и др ум. Бранко Раковић, као и руководилац Канцеларије за међународну сарадњу Јасмина Миловановић и шеф Кабинета ректора Марија Николић Радоњић.


С лева на десно: Мохамед Реза Мотаги, преводилац за персијски и српски језик; мр Биљана Радовановић Бркановић, проректор УУ; Содаиф Атаи, трећи секретар Амбасаде Ирана; Амир Поурпезешк, Саветник за културу и руководилац Културног центра при Амбасади Ирана; Њ. Е. Рашид Хасан Пур, амбасадор Ирана; др Мирјана Николић, ректор УУ; др ум. Бранко Раковић, проректор УУ