Делегација немачке покрајине Баден-Виртенберг посетила Ректорат Универзитета уметности, 16. април 2018.

18. априла 2018

Ректорат Универзитета уметности у Београду посетила је 16. априла 2018. године делегација из немачке покрајине Баден-Виртемберг (Baden-Württemberg) сачињена од представника институција културе и високообразовних установа у саставу: проф. др Барбара Бадер (Barbara Bader), ректорка Државне академије за уметност и дизајн у Шутгарту; Оливија Марија Франке (Olivia Maria Franke), лични асистент Државног секретара у Министарству науке, истраживачког рада и уметности, др Шуле Мостафави (Schoole Mostafawy), директорка Департмана за историју уметности и културе у Badisches Landesmuseum Karlsruhe; проф. Томас Штат (Thomas Schadt), декан Филмске академије Баден-Виртемберг; проф. др Елизабет Швегер (Elisabeth Schweeger), уметнички директор Академије за извођачке уметности Баден-Виртемберг, Јулија Симон (Julia Simon), регионални менаџер за Централну и Источну Европу и Русију у организацији Baden-Württemberg International; др Свантје Фолкман (Swantje Volkmann), консултант за културу Дунавске регије при Danube Swabian музеју.

У оквиру ове посете, одржан је састанак коме су присуствовали представници Универзитета уметности – ректор Зоран Ерић, проректори Милета Продановић и Растко Ћирић, шеф Кабинета ректора Марија Николић Радоњић и стручни сарадник Канцеларије за међународну сарадњу Јулија Матејић.

Чланови делегације упознали су се са активностима Универзитета уметности, сарадњом коју Универзитет и факултети у његовом саставу имају са високошколским институцијама у Немачкој, а разговарало се и о могућој будућој сарадњи у оквиру програма Еразмус+ и међународних мрежа високошколских институција.