Директор Кинеског културног центра у посети Универзитету уметности, 2. новембар 2021.

3. новембра 2021
проф. др Мирјана Николић, ректор УУ; Ванг Јанлијанг, директор Кинеског културног центра; проф. Александар Мијатовић, проректор УУ

Директор Кинеског културног центра у Београду, господин Ванг Јанлијанг (Wang Yanliang), посетио је 2. новембра 2021. године Ректорат Универзитета уметности. На састанку се разговарало о перспективама сарадње између две институције, њиховој образовној и културној размени, а посебно је апострофирана могућност коришћења просторија нове зграде Центра на Новом Београду за потребе различитих активности факултета и Универзитета. Договорено је да делегација Универзитета уметности, сачињена од ректорског тима и декана факултета, посети Кинески културни центар, како би се сагледале могућности и потенцијали за развој будуће сарадње. У плану је такође и потписивање Протокола о сарадњи између две институције, као и појединачких уговора којим би се ближе дефинисале активности и обавезе факултета и Центра.

Састанку су присуствовали: др Мирјана Николић, ректор УУ, Александар Мијатовић, проректор УУ, Марија Николић Радоњић, шеф Кабинета ректора и Јасмина Миловановић, руководилац Канцеларије за међународну сарадњу.