Еразмус+ конкурс за студенте: Тест енглеског језика и радионица за писање CV-а и мотивационог писма

21. јануара 2024

У оквиру актуелних Еразмус+ конкурса Универзитета уметности у Београду за размене студената у сврху студирања и обављања праксе, Канцеларија за међународну сарадњу позива студенте којима је то потребно и желе, да се пријаве за тестирање знања енглеског језика, као и радионицу за састављање биографије (CV) у Europass формату и мотивационог писма.

Тестирање знања енглеског језика, у сарадњи са факултетима чланицама УУ, одржаће се у среду, 7. фебруара 2024. године са почетком у 12 часова, УЖИВО у Ректорату Универзитета. Намењено је студентима који не поседују сертификате IELTSTOEFL, Cambridge Exams и PTE (ниво Б1-Б2 на скали CEFR). Студентима који положе тест издаје се потврда о познавању енглеског језика у сврху пријављивања за размену, која важи наредних годину дана, уз напомену да студенти који поседују потврду са тестирања УУ одржаног 9.2.2023. године, могу је искористити уколико поднесу апликацију за мобилност закључно са 9.2.2024. године.

Пријављивање за полагање теста енглеског језика врши се онлајн путем овог формулара најкасније до петка, 2. фебруара 2024. године у 10 часова. Пријављени кандидати ће до понедељка 5. фебруара добити прецизне информације о тачном месту и плану полагања писменог и усменог испита.

Радионица за писање биографије (CV) у Europass формату и мотивационог писма, у организацији Канцеларије за међународну сарадњу, одржаће се у понедељак, 5. фебруара са почетком у 11 часова, ОНЛАЈН путем Microsoft Teams платформе. Похађање радионице није обавезно, већ представља додатни вид подршке студентима у креирању два документа (Europass CV-а и мотивационог писма) која су неопходна за потребе аплицирања на конкурсу за размену.

Пријављивање за онлајн радионицу могуће је путем овог формулара, све до њеног почетка. Пријављним студентима ће на имејл адресу коју унесу у пријавни формулар стићи  Мicrosoft Teams линк за приступ радионици. Планирано трајање радионице је 60-90 минута.

Eurasmus+ Co-funded logo HIGH QUALITY - Center for West European Studies