EUNIC TALKS: Културна дипломатија и културни односи у акцији, 7. март 2019.

1. марта 2019

УНЕСКО катедрa за културну политику и менаџмент Универзитета уметности у Београду, која  прославља 15 година постојања, у сарадњи са Француским институтом у Србији и мрежом EUNIC Србија, организују догађај у циклусу EUNIC Talks: Културна дипломатија и културни односи у акцији.

Са задовољством Вас позивамо да присуствујете првом сусрету у оквиру циклуса EUNIC Talks, под називом Cité internationale des arts у Паризу, акцелератор за таленте без премца, са Бенедикт Алијо, генералном директорком Cité internationale des arts у Паризу, у оквиру изложбе Open studio: Ива Атоски и Божо Терзић, које ће се одржати 7. марта 2019. у 18 часова у Француском институту у Србији, Кнез Михаилова 31.

Од свог настанака 1965. године, Cité internationale des arts прихвата уметнике из читавог света. То место је простор отварања и дијалога међу културама, где се уметници истовремено сусрећу са публиком и својим колегама. Cité internationale des arts се простире на два комплементарна локалитета, један се налази у кварту Маре, други на Монмартру. У партнерству са сто тридесет пет француских и иностраних установа, ту борави више од триста уметника свих дисциплина у оквиру резиденција које могу трајати и до шест месеци.

Овај сусрет ће поред наведеног бити и прилика за Иву Атоски и Божа Терзића, који су боравили током три месеца у Паризу крајем 2018. уз подршку Француског института у Србији, да са присутнима поделе своје утиске.

Предавање ће бити на француском језику са симултаним преводом на енглески језик.

Ваше присуство можете убележити и у Fb догађају:
https://www.facebook.com/events/959346314272794/  

Улаз је слободан. Добродошли!