Институционална посета менаџмента In.Tune алијансе

5. марта 2024

У Ректорату Универзитета уметности 1. марта 2024. године одржана је институционална посета менџмента Европске универзитетске алијансе In.Tune.

У оквиру посете одржана је презентација пројекта од стране косекретара алијансе, Мартина Прхала (Martin Prchal) са Краљевског конзерваторијума из Хага и Туне Џордус (Tone Jordhus) са Норвешке музичке академије, као и низ састанака са управом Ректората и Факултета музичке уметности, представницима стручних служби, студентима и члановима радних пакета пројекта.

Да подсетимо, Иновативни универзитети Европе у музици и уметности – IN.TUNE (2024–2028) је једина европска универзитетска алијанса у области музике и уметности. Алијанса, која је започела са радом 1. јануара 2024. године, уједињује осам универзитета и ствара динамично образовно окружење које студентима, наставницима и особљу помаже да се суоче са савременим изазовима. Конзорцијум алијансе чине: Норвешка музичка академија (координатор), Краљевски конзерваторијум из Хага, Национални конзерваторијум за музику и плес из Париза, Универзитет за музику и сценске уметности из Беча, Конзерваторијум за музику из Барселоне, Универзитет уметности из Хелскинкија – Сибелијус академија, Национални универзитет за музику из Букурешта и Универзитет уметности у Београду – Факултет музичке уметности. Група од 19 придружених партнера ће подржати алијансу стручним знањем у области истраживања, друштвеног ангажмана и шире; учествоваће у изградњи платформе за разгранату дисеминацију резултата.

Интернет страница алијансе: www.intune-alliance.eu