Изашао је из штампе зборник радова “Cultural Diplomacy and Cultural Relations: Collaboration/Diversity/Dialogue”

6. децембра 2023

Из штампе је изашао зборник радова CULTURAL DIPLOMACY AND CULTURAL RELATIONS: COLLABORATION/ DIVERSITY / DIALOGUE (KULTURNA DIPLOMATIJA I KULTURNI ODNOSI: SARADNJA / RAZNOLIKOST / DIJALOG), у издању Универзитета уметности у Београду и издавачке куће КЛИО.

Уреднице издања су: Милена Драгићевић Шешић, Рафаела Хенце (Raphaela Henze) и Љиљана Рогач Мијатовић. Зборник је избор ауторских радова представљених на међународној научној конференцији одржаној 2022. године у Ректорату Универзитета уметности у Београду.

Издање је  објављено уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Министарства културе и информисања Републике Србије и Аустријског културног форума у Београду и резултат је научноистраживачког рада на Универзитету уметности у Београду и Факултету драмских уметности у оквиру институционалног финансирања Министарства науке Републике Србије, као и рада на међународним пројектима: ARTIS (Horizon 2020), Stronger Peripheries (Креативна Европа) i SHAKIN’ (Erazmus+).