Јавни позив – Европа_20XX резиденцијално окупљање професионалаца у домену културне политике

24. марта 2019

Деск Креативна Европа Србија, УНЕСКО Катедра за културну политику и менаџмент Универзитета уметности у Београду и Галерија савремене ликовне уметности Ниш покрећу резиденцијални програм у Европи за професионалце у културној политици, под називом ЕВРОПА_20XX. Програм се одржава у Сићеву, од 25. до 30. маја. 2019. године.

Са великим задовољством вас позивамо да учествујете!

Сваке године Европа_20XX ће се бавити неком од кључних тема развоја Европе и културне политике. Тема првог издања биће повезивање и јачање сарадње региона Југоисточне Европе. Учесници ће имати задатак да користећи резултате истраживања Деска Креативна Европа Србија (Ре)позиционирање региона Југоисточне Европе кроз културу дефинишу препоруке за даљи развој пројеката и програма регионалне сарадње. Потом ће у оквиру Форума Креативна Европа 2019, који се одржава у Нишу, 30. маја учесници представити закључке.

Услови позива:

У програму ће учествовати 5 професионалаца у домену културне политике, који су у свом раду стекли искуство и показали интересовање за тему повезивања региона Југоисточне Европе кроз културу. Учесници из свих европских земаља су добродошли.

Потребно је да сви заинтересовани пошаљу своју биографију и мотивационо писмо до једне странице на адресу europe20xx@kreativnaevropa.rs до 20. априла. Одабрани професионалци биће обавештени о учешћу до 25. априла, а процену пристиглог материјала обавиће професори УНЕСКО Катедре за културну политику и менаџмент.

Сви трошкови пута и смештаја су покривени.

За све додатне информације стојимо вам на располагању. Можете писати на мејл Ани Фотев, координаторки УНЕСКО катедре: coordinator@arts.bg.ac.rs.

Деск Креативна Европа: https://bit.ly/2HNsACq