Концерт дела српских композитора, Ректорат УУ, 18. децембар 2017.

20. децембра 2017

У оквиру обележавања шездесет година од оснивања Универзитета уметности у Београду, у понедељак 18. децембра 2017. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета уметности одржан je концерт камерног оркестра Гудачи светог Ђорђа, који је наступио под диригентском управом Ивана Марковића.

На програму су изведена дела српских композитора – академика, декана, проректора и ректора Универзитета уметности у Београду, уједно уважених професора Факултета музичке уметности и истакнутих уметника наше културне сцене: Исидоре Жебељан (Селиште), Милана Михајловића (Елегија), Срђана Хофмана (Долази!) и Зорана Ерића (Cartoon).

Професоре, студенте и уважене званице поздравио је проректор Универзитета уметности Милета Продановић, који се осврнуо на значај јубилеја Универзитета и захвалио се члановима Одбора прославе јубилеја – министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу, министру културе и информисања Владану Вукосављевићу, председнику Српске академије наука и уметности Владимиру Костићу и главном и одговорном уреднику Културно-уметничког програма РТС Небојши Брадићу – као и свим партнерима, на свесрдној помоћи у реализацији програма обележавања шездесетогодишњице Универзитета уметности.

Концерт је реализован уз подршку Организације музичких аутора Србије СОКОЈ.

Програм:

Исидора Жебељан: Селиште, Елегија за гудачки оркестар

Милан Михајловић: Елегија                                                           

Срђан Хофман: Долази!, Звучни објекти за једанаест гудача

Зоран Ерић: Cartoon, Анимирани звучни објекти за 13 гудача

Биографије композитора
Биографије извођача