Конкурс – Летња уметничка школа 2019.

28. марта 2019

Универзитет уметности у Београду  Културни центар у Котору

 

r t Q u a k e

 

ЛЕТЊА УМЕТНИЧКА ШКОЛА

КОТОР, ЦРНА ГОРА

07-14. ЈУЛ 2019.

Универзитет уметности у Београду позива студенте да се пријаве на конкурс за учешће на радионицама Летње уметничке школе ArtQuake, која ће се од 7. до 14. јула одржати у Котору, Црна Гора.

Тема

Овогодишња Летња уметничка школа ArtQuake инспирисана је драгоценим културним наслеђем града Котора, у коме су се вековима сусретале и прожимале културе Истока и Запада, обликујући га као место изузетне лепоте, аутохтоног и непоновљивог културног и уметничког наслеђа. Град Котор и његово подручје су 1979. године проглашени за природно и културно-историјско добро и уврштени на Листу светске природне и културне баштине УНЕСКО. Исте 1979, Котор је страдао у  снажном земљотресу. Иако су временом оштећења санирана и споменицима културе враћен пређашњи изглед, разарање изазвано земљотресом остало је уткано у колективно сећање града.

Попут уметничке експедиције, Летња школа ће у овом јединственом резервату природног и уметничког блага проналазити и мапирати нове креативне подстицаје. Користећи савремени уметнички језик, студенти ће, кроз индивидуални и интердисциплинарни рад, моћи да испоље и свој лични уметнички сензибилитет и преточе га у савремени концепт. Насупрот разорним и рушилачким силама земљотреса, овај пројекат настоји да подстакне и афирмише уметничке и стваралачке потресе. ArtQuake је, дакле, феномен који се догађа унутар самог уметничког бића, потрес унутрашњих органа као реакција на спољашњи надражај, тектонско подрхтавање тела у тренутку кад се нађе пред призором несвакидашње лепоте.

Радионице

ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНА РАДИОНИЦА ВИЗУЕЛНИХ УМЕТНОСТИ
Трг од жеље – читање, замишљање и извођење града

ДРАМСКА РАДИОНИЦА
Ритуали новог доба

РАДИОНИЦА ФОТОГРАФИЈЕ
Студентски културни епицентар

МУЗИЧКА РАДИОНИЦА
Џез Mardi Gras

Пријављивање

Документа: 
–попуњен пријавни формулар, који садржи мотивационо писмо и биографију студента
–додатни материјал: за радионице визуелних уметности и фотографије портфолио (5 до 7 одабраних радова у PDF формату); за радионицу џез музике 1 аудио снимак; за драмску радионицу уметничку биографију у слободној форми

Пријаву послати на мејл адресу lus@arts.bg.ac.rs. 

Рок за пријављивање:
12. мај 2019. године

Трошкови:
Партиципација студента за учешће на Летњој уметничкој школи износи 12.000 динара. Остале трошкове – активности радионица, смештај и исхрану учесника (пун пансион за седам дана) – обезбеђује реализатор Летње уметничке школе.

Контакт и информације

За додатне информације можете нам се обратити мејлом lus@arts.bg.ac.rs.

Програм
Пријавни формулар

 

Download (PDF, 1.21MB)