Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио Ректорат Универзитета уметности, 27. април 2021.

27. априла 2021

Проф. др Мирјана Николић, в. д. ректора Универзитета уметности угостила је 27. априла 2021. године Бранка Ружића, министра просвете, науке и технолошког развоја.

На састанку се разговарало о актуелним питањима од значаја за Универзитет и факултете у његовом саставу, као и о најважнијим изазовима високог уметничког образовања. Министар је истакао да је један од приоритета инвестирање у изградњу и реконструкцију зграда факултета Универзитета уметности. В.д. ректора је изразила захвалност Министарству због залагања за укључивање 27 младих истраживача, студената докторских студија уметности, у научноистраживачки / уметничкоистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама, односно факултетима уметности, као и  због подршке за оснивање новог интердисциплинарног мастер програма „Уметност и дизајн видео игара“, у оквиру пројекта Мастер 4.0. Такође се разговарало о оснаживању кадровских капацитета факултета, имплементацији пројекта Државна матура, питањима акредитације студијских програма и установа, уметничкоистраживачком и научноистраживачком раду на Универзитету, као и другим стратешким питањима високог уметничког образовања.

У раду састанка учествовали су сарадници Министра Ружића – проф. др Бојан Тубић, помоћник за високо образовање, проф. др Марина Соковић, помоћница за науку и Јелена Парезановић, специјална саветница – као и в.д. проректори Универзитета уметности проф. мр Биљана Радовановић Бркановић, проф. др ум. Бранко Раковић и проф. Александар Мијатовић, генерални секретар Петар Зорић и шеф кабинета ректора Марија Николић Радоњић.