Најбољим студентима и студенткињама уметничких факултета додељене награде Ерсте банке „Веруј у себе“ на Универзитету уметности

18. децембра 2023

У Ректорату Универзитета уметности су 15. децембра 2023. године додељене новчане награде најбољим студентима и студенткињама уметничких факултета у Србији. Награде је обезбедила Ерсте Банке у оквиру пројкета Веруј у себе.

Ова награда недавно је установљена потписаним Протоколом о сарадњи између Ерсте Банке и високошколских институција у Србији које образују будуће уметнике и раднике у култури и додељиваће се истакнутим младим ствараоцима током наредне три године.

Овогодишње награде уручене су најбољим студентима са Универзитета уметности у Београду – Факултета музичке уметности, Факултета ликовних уметности, Факултета примењених уметности и Факултета драмских уметности – Академије уметности Универзитета у Новом Саду, Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Факултета уметности Универзитета у Нишу и Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Укупно је додељено десет награда, а овогодишњи лауерати су: Марија Мијушковић, Бојан Завишин, Софија Павковић и Ирина Пејоска из Београда, Андријана Пантић, Огњен Мићовић и Соња Кнежић из Новог Сада, Бошко Тујковић из  Крагујевца, Алекса Спасић из Ниша и Огњен Миленковић из Приштине.

Присутнима су се обратили проф. др Мирјана Николић, ректорка Универзитета уметности, проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности у Новом Саду и председник Заједнице државних универзитета и факултета уметности и Александра Косановић Стрижак, директорка Сектора маркетинга и комуникација у Ерсте Банци Србија, која је и уручила награде.

У име свих награђених студената, говорио је Огњен Миленковић, студент генерације Факултета уметности Универзитета у Приштини, који се захвалио и је истакао следеће:

„Као уметници, непрекидно откривамо нове светове и хоризонте. На том путу имамо бројна преиспитивања, али жеља да публици представимо своју уметничку визију увек је и изнова присутна. То је оно што нас подстиче да будемо бољи, да истрајемо и изборимо се са сопственим несигурностима. Када радимо оно што искрено волимо и имамо подршку људи око нас, ништа нас не може зауставити. Снага је у нама. Треба јој само дати подстицај, веровати у себе и сваки циљ постаје остварив“.