Ода Бетовену – студентски online уметнички хакатон – 26. и 27. септембар

1. септембра 2020

Дводневни уметнички online хакатон у организацији Аустријског културног форума и Лабораторије интерактивних уметности ФДУ за награде у вредности од €1,000 и  €500

“У години неизвесности, славимо уметника који је ходао стотинама година испред свог времена – али и нове, младе ауторе спремне да то поново учине.”

КАДА? Током 26. и 27. септембра Аустријски културни форум у сарадњи са Лабораторијом интерактивних уметности ФДУ одржава дводневни online уметнички хакатон под називом “Ода Бетовену”, у част 250 година од рођења великог европског уметника, као и 25 година од чланства Аустрије у Европској унији.

КО? Позивају се студенти и студенткиње Универзитета уметности, Факултета драмских уметности, Факултета ликовних уметности, Факултета примењених уметности, Факултета музичкe уметности или студенти других факултета у Србији који се баве неком врстом уметности, архитектуром, дизајном, анимацијом, новим медијима, композицијом, дизајном звука или светла и занимају се за дигиталне уметности, нове технологије, 3Д дизајн и експериментални рад. Окупи свој тим или се пријави самостално за учешће!

КАКО? Како би се пријавио/пријавила, потребно је да до 20. септембра попуниш кратак формулар за себе или свој тим, а потом сачекаш наш позив. Одабрани појединци и тимови ће током 48 часа уз супервизију ментора радити на предлогу решења хакатона.

Задатак хакатона биће најављен непосредно пред почетак такмичења. Током дводневног (online) окупљања испитаћемо како би рад Лудвига ван Бетовена изгледао у контексту дигиталног стваралаштва и експерименталних техничко-технолошких форми савремене уметности младих неафирмисаних аутора. Најбоља решења хакатона биће реализована и презентована до краја октобра, док су за победничке тимове обезбеђене и новчане награде у вредности од €1000 за прво и €500 за друго место. Учешће је бесплатно, а једини услов за пријаву је да сви чланови тима буду студенти.

За више информација прати:

Апликациони формулар: http://bit.ly/akflab_hakaton

ОПШТА ПРАВИЛА:

• Због COVID19 мера безбедности хакатон ће бити одржан online у трајању од 48 часова 26. и 27. септембра.
• Тимови могу бити сачињени од једне до највише четири особе.
• Сви чланови тима морају имати најмање 18 година и статус студента.
• Током такмичења, неопходно је да тимови раде на стварању оригиналних идеја.
• Током стварања предлога решења хакатона, дозвољено је коришћење фотографија, видео и музичких материјала која припадају општем добру.
• Пријаве трају до 20. септембра 2020. године.
• Након хакатона, награђени тимови имају обавезу да до 20. октобра реализују свој пројекат под надзором чланова жирија, који ће потом бити јавно презентован.

За подршку при пријављивању на располагању вам стоји адреса: akfhakaton@gmail.com