Одржан састанак Одбора прославе 60 година Универзитета уметности у Београду, Ректорат УУ, 11. април 2017.

12. априла 2017

У Ректорату Универзитета уметности у Београду, 11. априла 2017. одржан је састанак Одбора прославе 60 година Универзитета уметности у Београду.

Састанку су присуствовали Младен Шарчевић – председник Одбора, министар просвете, науке и технолошког развоја; Владан Вукосављевић – почасни члан Одбора, министар културе и информисања; академик проф. др Владимир Костић, председник САНУ; Небојша Брадић, главни и одговорни уредник културно-уметничког програма РТС; проф. мр Зоран Ерић, ректор УУ, проф. др ум. Милета Продановић, проректор УУ, проф. мр Растко Ћирић, проректор УУ; проф. др Мирјана Николић, проректор УУ; проф. мр Љиљана Несторовска, декан ФМУ; проф. др ум. Димитрије Пецић; декан ФЛУ; проф. мр Зоран Поповић, в.д. декана ФДУ; Даница Бојић, сарадник за међународну сарадњу ФПУ уместо декана Зорана Блажине; Марија Николић Радоњић, шеф Кабинета ректора УУ.

Ректор Универзитета уметности, проф. мр Зоран Ерић, истакао је да је за Универзитет велика част што су у Одбор прославе укључени министри Младен Шарчевић и Владан Вукосављевић, председник САНУ Владимир Костић и уредник културно-уметничког пројекта РТС Небојша Брадић, који својим угледом значајно доприносе Универзитету уметности у целини.

Присутни су се сагласили да је Универзитет уметности у Београду alma mater свих уметничких институција у земљи, те да је шездесетогодишњица Универзитета изузетно значајан јубилеј који треба обележити на достојан начин. На састанку су дефинисани програми прославе који ће, поред Свечане академије, укључити низ уметничких програма (концерте, изложбе, перформанс…). Посебно је истакнут значај израде документарног филма, који има за циљ да укаже на развој Универзитета уметности кроз шест деценија постојања, са освртом на место које он заузима данас у високошколском систему, као и на културној сцени наше земље. Такође је препозната потреба за интензивнијом медијском промоцијом јубилеја Универзитета уметности, која би допринела и већој видљивости саме институције у широј јавности.