Одржан семинар “Права интелектуалне својине у области уметности и креативне индустрије” за студенте докторских студија, 25. април 2017.

27. априла 2017

У оквиру Темпус пројекта RODOS (Restructuring of Doctoral Studies in Serbia), а у сарадњи са Заводом за интелектуалну својину, 25. априла 2017. у Свечаној сали Ректората Универзитета уметности одржан је семинар Права интелектуалне својине у области уметности и креативне индустрије, намењен студентима докторских студија Универзитета уметности.

Теме семинара односиле су се на општа знања о правима интелектуалне својине, али и на специфичне области интелектуалне својине, намењене студентима факултета уметности и Универзитета уметности. На крају је одржана интерактивна радионица.

Будући да студијски програми докторских студија не садрже предмете/курсеве за стицање одређених знања и вештина потребних за укључивање у процес рада/тржиште рада, овакав вид додатне едукације испоставио се као изузетно користан за студенте уметности, што су потврдили и резултати анкете коју су полазници попунили.

Предавања и разговор са студентима водили су стручњаци из Завода за интелектуалну својину: Бранка Тотић, в.д. помоћника директора, Даниела Златић Шутић, руководилац Едукативно-информативног центра и Јелена Радојевић, сарадник Групе за ауторско и сродна права.

Присутне су поздравили проф. мр Зоран Ерић, ректор Универзитета уметности и проф. др Срђан Станковић, руководилац Темпус пројекта RODOS, а скупу су присуствовали и чланови пројектног тима проф. др Вера Вујчић (Комисија за акредитацију и проверу квалитета), Александар Јовић (Универзитет у Београду) и Олга Станковић (Универзитет уметности).