Одржана промоција доктора уметности и доктора наука, 11. јун 2021.

12. јуна 2021

У Ректорату Универзитета уметности, 11. јуна 2021. године, одржана је промоција 44 доктора уметности и доктора наука сва четири факултета и интердсициплинарних студија Универзитета уметности у Београду.

Услед актуелне епидемиолошке ситуације, доктори уметности и доктори наука су били подељени у неколико мањих група и промовисани у три термина, према следећем програму:

1.Факултет музичке уметности

 

2.Факултет примењених уметности и Интердисциплинарне студије

3.Факултет ликовних уметности и Факултет драмских уметности

 

Дипломе је уручила в.д. ректора Универзитета уметности, проф. др Мирјана Николић, а докторе су представили в.д. проректори, проф. мр Биљана Радовановић Бркановић, проф. др ум. Бранко Раковић и проф. Александар Мијатовић.

Као и ранијих година, о значају и доприносу докторских уметничких пројеката и докторских дисертација говорили су ментори, чланови комисије и представници одсека на којима су докторанди одбранили своје докторате.

Будући да због епидемиолошке ситуације није било могуће присуство публике на свечаности, Универзитет уметности је, уз подршку колега са Факултета драмских уметности, обезбедио livestreaming преко свог YouTube канала, а снимак свечаности се може погледати преко линка:
https://www.youtube.com/watch?v=FyRnzQvpwNc&t=5394s

 

проф. др Мирјана Николић, в.д. ректора Универзитета уметности у Београду

 

Галерија слика са промоције доктора ФМУ

Галерија слика са промоције доктора ФПУ и ИС

 

Галерија слика са промоције доктора ФЛУ и ФДУ