Отворена изложба студентских радова са Летње уметничке школе 2023

11. јуна 2024

У оквиру обележавања Дана Универзитета уметности у Београду, 10. јуна 2024. године отворена је изложба студентских радова насталих на међународној Летњој уметничкој школи Арт Салто, која је прошлог лета одржана на археолошком локалитету Felix Romuliana код Зајечара.

Изложба представља одабир студентских радова насталих у оквиру четири уметничке радионице (музичка, ликовна, графички дизајн и фотографија), за које је инспирација пронађена у граду Зајечару у источној Србији, а посебно на археолошком налазишту античке римске царске палате Felix Romuliana.

Летња школа је реализована у сарадњи Универзитета уметности у Београду са Народним музејем Зајечар и уз подршку Града Зајечара, који су угостили 33 студента уметности из земље и иностранства.

Изложбу су отворили ректорка Универзитета уметности проф. др Мирјана Николић и проректор УУ и директор Летње уметничке школе проф. др ум. Владимир Татаревић, а присутнима су се обратили и директор Народног музеја Зајечар Вујадин Милошевић и професори који су водили уметничке радионице – Марко Стојановић, Александар Костић и Славиша Савић.

Изложба је постављена у холу зграде Ректората Универзитета уметности и биће отворена за посетиоце до краја јуна.