Потписан Протокол о сарадњи са Министарством културе и информисања РС, 10. јануар 2019.

10. јануара 2019
Владан Вукосављевић, министар културе и информисања и др ум. Милета Продановић, ректор Универзитета уметности

Mинистар културе и информисања Владан Вукосављевић и ректор Универзитета уметности у Београду Милета Продановић потписали су 10. јануара 2019. године у Ректорату Универзитета уметности Протокол о сарадњи којим се утврђују оквирни видови и услови дугорочне сарадње две институције, а из којег ће проистећи конкретни заједнички подухвати у области уметности, културе и културне политике.

Протокол, између осталог, подразумева: заједничко промовисање аутентичних уметничких стваралаца, теоретичара и научника у области културне политике и уметности Републике Србије; формирање заједничких радних тела (комисија, организационих одбора и др.); професионални развој и едукацију запослених у установама културе које су под ингеренцијом Министарства; подизање професионалних капацитета и едукацију запослених у установама културе у условима нових дигиталних комуникација и дигиталног маркетинга; заједничку организацију изложби, концерата, скупова и сл.; асистенцију Универзитета у раду на пројектима, уметничким манифестацијама, научним скуповима, изради издања, одржавању предавања и других догађаја које Министарство организује; заједнички рад на координацији мреже новинара и медија који прате културу и уметност и одржавање заједничких конференција, као и друге облике сарадње.

Потписивању Протокола о сарадњи присуствовали су сарадници министра Вукосављевића, проректори Универзитета уметности, декани факултета из састава Универзитета уметности, као и представници медија.