Потписан Споразум о пословној сарадњи са Службеним гласником

30. марта 2023
С лева на десно: Милош Павловић, декан ФДУ; др ум. Радош Антонијевић, декан ФЛУ; др Мирјана Николић, ректор УУ; Младен Шарчевић, директор Службеног гласника; мр Љиљана Несторовска, декан ФМУ; Горан Чпајак, декан ФПУ

У Ректорату Универзитета уметности, 27. марта 2023. године, потписан је Споразум о пословној сарадњи између Универзитета уметности, факултета из састава Универзитета и Јавног предузећа Службени гласник. Поред ректорке Универзитета, проф. др Мирјане Николић и директора Службеног гласника Младена Шарчевића, споразум су потписали декани сва четири факултета Универзитета уметности: мр Љиљана Несторовска, деканка Факултета музичке уметности, др ум. Радош Антонијевић, декан Факултета ликовних уметности, Горан Чпајак, декан Факултета примењених уметности и Милош Павловић, декан Факултета драмских уметности.

Ректорка Мирјана Николић је истакла да потписани споразум није само техничког карактера, већ битан документ на основу којег ће факултети и Ректорат Универзитета уметности моћи да штампају своја издања у Гласниковим штампаријама, као и да реализују друге облике сарадње, а пре свега учешће професора Универзитета уметности у изради националних уџбеника.

Директор Јавног предузећа Службени гласник Младен Шарчевић рекао је да Гласник настоји да превазиђе своје досадашње пословне праксе, а посебно да прошири малопродајне мреже, како би издања била доступна широм Србије. У тим књижарама би се нашли и уџбеници чије издавање је предвиђено стратегијом пословања са Универзитетом уметности. Такође је нагласио да ће Гласник у будућем периоду у своје пословање увезати књижевност, науку, високо образовање и евроинтеграције.

Поред ових, најављени су и други пројекти, попут реализације идеје да се дизајнирају видео-игре са тематиком српских бајки, нпр. “Баш-Челика” и “Немуштог језика”.

Састанку су испред Службеног гласника присуствовали Ана Ланговић Милићевић, саветница, Невена Друловић, начелник маркетинг службе и односа са јавношћу,  као и сарадници ПР агенције која заступа Гласник, а испред Универзитета уметности проректори мр Биљана Радовановић Бркановић, др ум. Бранко Раковић и др ум. Владимир Татаревић, као и Петар Зорић, генерални секретар и Марија Николић Радоњић, шеф кабинета.