Потписан Споразум о сарадњи са Академијом лепих уметности у Варшави

17. јануара 2017
проф. Адам Мијак, ректор Академије лепих уметности у Варшави и проф. Зоран Ерић, ректор Универзитета уметности у Београду

Ректор Академије лепих уметности у Варшави, проф. Адам Мијак (Adam Myjak), посетио је 16. јануара 2017. Ректорат Универзитета уметности. Том приликом, ректор варшавске академије потписао је споразуме о сарадњи са Универзитетом уметности у Београду, Факултетом ликовних уметности и Факултетом примењених уметности.

Састанку који је одржан на иницијативу Миодрага Бате Кнежевића, професора у пензији Факултета примењених уметности, присуствовали су амбасадор Пољске, његова екселенција Томаш Његођиш (Tomasz Niegodzisz), ректор Универзитета уметности Зоран Ерић, проректори Милета Продановић и Растко Ћирић, декан Факултета ликовних уметности Димитрије Пецић и продекан Факултета примењених уметности Нинослава Вићентић.

На састанку је договорено да се већ од пролећа 2017. успостави конкретна сарадња, прво на плану размене изложби радова наставника и студената београдских и варшавских факултета, а потом размене студената и наставника, као и учешћа у другим заједничким пројектима.