Потписан споразум о сарадњи са Универзитетом Црне Горе, 11. март 2022.

11. марта 2022
проф. др Мирјана Николић, ректорка УУ и проф. др Владимир Божовић, ректор УЦГ

У Ректорату Универзитета уметности у Београду, 11. марта 2022. године, потписан је Споразум о сарадњи између Универзитета уметности у Београду и Универзитета Црне Горе.

Споразум су потписали проф. др Мирјана Николић, ректорка Универзитета уметности у Београду и проф. др Владимир Божовић, ректор Универзитета Црне Горе.

Полазећи од заједничког интереса ка успостављању сарадње у области наставе, уметничког и научно-истраживачког рада, размене студената, наставника и административног особља, културе и уметности, потписнице Споразума су се сагласиле о важности јачања међусобне сарадње и заједничком раду на питањима од интереса за оба универзитета.

Представници Универзитета уметности су истакли традиционално добру сарадњу са Универзитетом Црне Горе и изразили жељу да се та сарадња продуби новим заједничким пројектима и мастер студијским програмима, као и другим облицима академске колаборације.

Представници Универзитета Црне Горе су нагласили да је њихов универзитет веома отворен за сарадњу са Универзитетом уметности у различитим пољима, а посебно су истакли да је за њих драгоцено искуство које Универзитет уметности има у уметничко-истраживачким пројектима, докторским уметничким студијама и у реализацији интердисциплинарног студијског програма Уметност и дизајн видео игара, који интегрише област уметности и техничко-технолошких наука.

Испред Универзитета Црне Горе потписивању су присуствовали проректори проф. др Веселин Мићановић, проф. др Ирена Оровић и проф. др Сања Пековић.
Испред Универзитета уметности потписивању су присуствовали: проректори проф. мр Биљана Радовановић Бркановић,  проф. др ум. Бранко Раковић и проф. Александар Мијатовић; декан ФМУ проф. мр Љиљана Несторовска, руководилац Центра за међународну сарадњу ФМУ проф. др ум. Драгана Јовановић, руководилац Канцеларије за међународну сарадњу УУ Јасмина Миловановић и шеф кабинета ректора УУ Марија Николић Радоњић.