Позив на предавање – CREATOUR Португал: Креативни туризам као катализатор везе културе и туризма, 4. јун 2019.

26. маја 2019

CREATOUR Португал: Креативни туризам као катализатор везе културе и туризма
4. јун у 18
часова
Нова Искра, Гаврила Принципа 43, Београд
Др Ненси Даксбури

УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент Универзитета уметности и Деск Креативна Европа Србија – потпрограм Култура вас позивају на представљање пројекта Creatour на коме ће говорити др Ненси Даксбури (Nancy Duxbury) са Универзитета Коимбра, 4. јуна 2019. у 18 часова у просторијама Нове Искре.

Повезујући културу, наслеђе, туризам и локални развој, Creatour је трогодишњи истраживачки пројекат који испитује развој креативног туризма у малим градовима и руралним подручјима широм Португала, користећи се “bottom-up” приступом, идејама и експериментима, као и знањем прикупљеним кроз умрежавање.

Пројекат садржи пет истраживачких центара и четрдесет пилот пројеката који су самостално осмишљени, имплементирани и вођени кроз четири региона. Узимајући у обзир ограничено знање о моделима креативног туризма у малим заједницама и руралним крајевима, ови пилот пројекти су и истраживачке станице које испитују могућности развоја, приступа и изазова креативног туризма. Предавање представља преглед имплементираних пројеката и том приликом научених лекција.

Предавање је на енглеском језику.
Улаз је слободан.
http://creatour.pt/en/