Представљен први докторат у форми стрипа – “Одравњивање” Ника Сузeниса, 18. октобар, Ректорат УУ

9. новембра 2016

У Свечаној сали Ректората Универзитета уметности, 18. новембра 2016. представљена је књига Одравњивање (Unflattening) Ника Сузeниса, први докторат у области хуманистичких наука написан у форми стрипа, у издању Центра за промоцију науке.

На представљању књиге говорили су Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Иван Умељић, руководилац Групе за издаваштво Центра за промоцију науке и уредник српског издања књиге и Марија Новаковић, преводилац књиге на српски језик, а разговор са учесницима је водила др Милена Драгићевић Шешић, ред. проф. ФДУ.

Одравњивање је добило више признања у свету, међу којима је и престижна награда Америчке асоцијације издавача за врхунски академски рад, Lynd Ward награду Државног универзитета у Пенсилванији за најбољу графичку новелу.

Овај сусрет је реализован у оквиру интердисциплинарних студија Универзитета уметности у Београду, као и научног пројекта бр. 178012 Факултета драмских уметности, који финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС.

Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Марија Новаковић, преводилац и Иван Умељић, руководилац Групе за издаваштво Центра за промоцију науке

 

др Милена Драгићевић Шешић, ред. проф. ФДУ

др Милена Драгићевић Шешић, ред. проф. ФДУ