Путујући студентски сајам студија у Француској, 1-2. новембар 2017.

26. октобра 2017

Француски институт у Србији позива студенте да присуствују Путујућем студентском сајму студија у Француској како би се обавестили о могућностима и условима студирања у Француској у школској 2018/2019. години:

– 1. новембра 2017. у Ректорату Универзитета у Новом Саду (10-16.30 часова)
– 2. новембра 2017. у Француском институту у Београду (10-16 часова)

Овај сусрет представља посебну прилику да студенти из Србије добију све корисне информације о студијама у Француској као и о франкофоним студијским програмима на Балкану. Реч је о јединственој прилици да се студенти непосредно сретну са представницима француских универзитета, руководиоцима франкофоних студијских програма у Србији и на Балкану, као и главним актерима који могу да финансирају њихову мобилност.

Током два дана студенти ће имати прилику да присуствују презентацијама разних могућности добијања стипендија за студирање у Француској као и тематским предавањима о посебним програмима из следећих области: техничких и примењених наука, политичких наука, уметности и менаџмента.

Ове године биће уприличени и сусрети између српских и француских представника високообразовних установа са циљем продубљивања и развоја постојеће сарадње.

http://www.institutfrancais.rs/putujuci-studentski-sajam-2017/