Универзитет уметности и Градска општина Стари град потписали Меморандум о сарадњи, 12. мај 2022.

13. маја 2022
проф. мр Биљана Радовановић Бркановић, проректор УУ; проф. др Мирјана Николић, ректор УУ; Наташа Гавриловић, заменица начелника Управе ГО Стари град; Марија Павловић, директорка Установе културе ГО Стари град „Пароброд“

Ректорка Универзитета уметности у Београду, проф. др Мирјана Николић и заменица начелника Управе ГО Стари град Наташа Гавриловић потписале су 12. маја 2022. године Меморандум о сарадњи, у циљу остваривања заједничке визије којом се централна београдска општина позиционира као покровитељ и промотер савременог уметничког стваралаштва, а култура и уметност интегришу у одрживи економски развој локалне заједнице.

Сусрету су присуствовали и проректорка Универзитета уметности, проф. мр Биљана Радовановић Бркановић, директорка Установе културе ГО Стари град „Пароброд“ Марија Павловић, генерални секретар Универзитета уметности Петар Зорић, саветник за маркетинг ГО Стари град Милица Илчић и шеф кабинета ректора Марија Николић Радоњић.

„Сарадња општине и Универзитета уметности ићи ће у правцу презентације уметничког рада и уметничких остварења професора, студената и сарадника са сва четири уметничка факултета која се налазе у оквиру нашег Универзитета. Жеља нам је да културне садржаје што више приближимо грађанима Старог града, а младим уметницима пружимо прилику да афирмишу своје стваралаштво“, рекла је проф. др Мирјана Николић, ректорка Универзитета уметности у Београду.

Наташа Гавриловић, заменица начелника Управе општине Стари град, изразила је задовољство што је општина поново успоставила прекинуте везе са Универзитетом уметности у Београду. „Част је поново сарађивати са институцијом која има огроман значај за српску културу и уметност, посебно када је реч о подстицању талентованих младих уметника. Општина је одувек имала сарадњу са уметничким факултетима, помагала када је то било неопходно како донацијама у опреми и реновирању објеката, тако и у награђивању студената генерације са сва четири факултета Универзитета уметности. Надам се да ћемо и у будућности, у складу са финансијским могућностима, успети поново да изађемо у сусрет“, казала је Наташа Гавриловић.