Уручене дипломе студентима УНЕСКО катедре у Амбасади Републике Француске, 23. мај 2018.

28. маја 2018

Церемонија доделе диплома студентима француско-српског мастер програма УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент Универзитета уметности одржана је 23. маја 2018. у резиденцији Амбасаде Републике Француске.

Дипломе су уручили његова екселенција Фредерик Мондолини (Frédéric Mondolini), амбасадор Републике Француске у Београду и проф. мр Зоран Ерић, ректор Универзитета уметности, а алумнисте су поздравили и проф. др Милена Драгићевић Шешић, директорка УНЕСКО Катедре за културну политику и менаџмент, Жан-Батист Кизен (Jean-Baptiste Cuzin), директор Француског институа и аташе за сарадњу амбасаде Француске у Србији Бертран Мије (Bertrand Millet).

Универзитет уметности, кроз мастер студијски програм УНЕСКО Катедра за културну политику и менаџмент одржава билатералну сарадњу са Универзитетом Лион 2, који својим заједничким напорима раде на образовању будућих менаџера у култури и уметности.

Због изузетних резултата које доноси, овај програм је заслужено стекао титулу УНЕСКО катедре 2004. године. Програм одржава континуитет на међународном плану кроз уписивање кандидата из региона и света, остваривање подршке Европске комисије и Ерамсус+ пројеката мобилности између Универзитета уметности и Универзитета Лион 2, као и кроз сарадњу са Универзитетском агенцијом за франкофонију (AUF), Француским институтом у Србији и другим међународним организацијама.