Уручене дипломе студентима УНЕСКО катедре у Француском институту, 17. април 2019.

18. априла 2019

Свечаност доделе диплома студентима француско-српског мастер програма УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент Универзитета уметности одржана је 17. априла 2019. године у Француском институту у Београду.

Дипломе су уручили његова екселенција Фредерик Мондолини (Frédéric Mondolini), амбасадор Републике Француске у Београду и др ум. Милета Продановић, ректор Универзитета уметности, а алумнисте су поздравили проф. др Милена Драгићевић Шешић, директорка УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент, проф. др Камиј Житан (Camille Jutant), коруководилац програма са Универзитета Лион 2 и Жан-Батист Кизен (Jean-Baptiste Cuzin), директор Француског института.

Ректор Милета Продановић је истакао да је Универзитет уметности поносан на УНЕСКО катедру за културну политику и менаџмент, која је током протеклих 15 година одшколовала преко 430 менаџера у култури и медијима – из региона, Европе, али и удаљених земаља Америке, Азије и Африке. Поред широке мреже алумниста и алумнисткиња, мастер програм је угостио и преко 200 предавача из целог света, а за успехе постигнуте на пољу медијације и интеркултурализма на Балкану, 2004. године је стекао титулу УНЕСКО катедре.

Универзитет уметности, кроз мастер студијски програм за културну политику и менаџмент одржава билатералну сарадњу са Универзитетом Лион 2, који заједничким напорима раде на образовању будућих менаџера у култури и уметности. Овај престижан интердисциплинарни програм одржава континуитет на међународном плану кроз уписивање кандидата из региона и света, остваривање подршке Европске комисије и Ерамсус+ пројеката мобилности између Универзитета уметности и Универзитета Лион 2, као и кроз сарадњу са Универзитетском агенцијом за франкофонију (AUF), Француским институтом у Србији и другим угледним међународним организацијама.