Стипендије Владе Француске за 2017/2018.

16. новембра 2016

Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују конкурс за доделу стипендија за 2017/2018. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

1. СТИПЕНДИЈЕ МАСТЕР 2 покривају трошкове школарине и живота у Француској за 10 месеци. Изабрани студенти добијају статус „стипендисте Француске Владе”.

2. СТИПЕНДИЈЕ ЗА ДОКТОРАТЕ У КОМЕНТОРСТВУ – На основу уговора о коменторству између једног универзитета у Србији и једног универзитета у Француској студент се уписује на оба универзитета и припрема докторску дисертацију у сарадњи са два ментора.  Стипендија му омогућава да наизменично борави у Србији и у Француској у периоду од 3 узастопне године.

3. СТИПЕНДИЈА “ENSBA”  – Ова стипендија додељује се у оквиру споразума о сарадњи између Универзитета уметности у Београду, Високе школе ликовних уметности у Паризу (ENSBA) и Француског института у Србији. Стипендија покрива трошкове уписа, социјалног осигурања, трошкове живота у Паризу од 1. октобра до 31. јануара и омогућава додатне погодности за студије из области ликовних уметности (куповина уметничког прибора).

Крајњи рок за подношење кандидатура: 17. март 2017.

Контакт:
Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд
vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Детаљне информације, услови и критеријуми: http://www.institutfrancais.rs/srp/06b_1.html