Одржана Свечана академија поводом обележавања 60 година Универзитета уметности у Београду

20. јуна 2017

Свечаном академијом, одржаном 9. јуна 2017. у Свечаној сали Ректората, Универзитет уметности у Београду с поносом је обележио јубилеј – 60 година од оснивања.

Свечаност су отворили проф. мр Зоран Ерић, ректор Универзитета уметности у Београду, Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја – председник Одбора прославе и Владан Вукосављевић, министар културе и информисања – почасни члан Одбора прославе.

На Свечаној академији наступили су Академски хор Collegium musicum под диригентском управом Драгане Јовановић, виолончелиста Срђан Сретеновић и виолиниста Душан Панајотовић, док су студенти Глуме Факултета драмских уметности, Биљана Тодоровић и Милан Зарић, говорили о богатој шездесетогодишњој историји Универзитета уметности.

Након свечаности, у холу зграде Ректората, гости су имали прилику да погледају изложбу Уметност – идентитет – сећање која сведочи о знаменитим личностима, важним тренуцима, и, у најширем смислу, временима у којима је Универзитет уметности са своја четири факултета протеклих шест деценија исписивао историју високог уметничког образовања на нашим просторима. Изложба је припремљена уз помоћ Факултета примењених уметности и графичког дизајнера Елде Станковић, а реализована уз подршку Министарства културе и информисања.

Свечаној академији присуствовао је велики број угледних званица, колега и пријатеља Универзитета уметности, као и бројни представници медија.

ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ