Јавни позив: Летња уметничка школа 2023 – Felix Romuliana, Зајечар

18. априла 2023

A r t   S a l t o

 

FELIX ROMULIANA, Зајечар

08-16. ЈУЛ 2023.

 

Јавни позив је отворен

Универзитет уметности у Београду позива студенте да се пријаве на конкурс за учешће у радионицама Летње уметничке школе, која ће се од 8. до 16. јула 2023. године, одржати на локалитету Felix Romuliana у Зајечару.  За учешће на Летњој уметничкој школи студенти Универзитета уметности могу да се пријаве до 20. маја 2023.

Тема

Летња уметничка школа је едукативни програм намењен страним и домаћим студентима, који истражује уметнички провокативне културно-историјске и природне амбијенте користећи се савременим уметничким језиком и алатима.  Радионице Летње уметничке школе имају форму интензивних курсева чији је фокус на менторском раду и индивидуалном приступу сваком студенту. Истовремено, програм омогућава интердисциплинарно и интеркултурално повезивање страних и домаћих студената. Ове године, програм се одржава на археолошком налазишту античке римске царске палате Felix Romuliana (Гамзиград), близу Зајечара у источној Србији. Циљ је да студенти потпуно слободно експериментишу у стварању нових уметничких форми, које ће настајати из савремених пракси, а инспирисане традицијом и културним наслађем источне Србије. Сублимацијом традиције и савременог приступа уметности, радионице ће отварати нове видике младим уметницима из земље и иностранства.

Радионице

МУЗИЧКА РАДИОНИЦА
Immersive Soundart

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА
Арт кошница, графити у палати

РАДИОНИЦА ДИЗАЈНА
Сувенири Зајечара и околине

РАДИОНИЦА ФОТОГРАФИЈЕ
Сцене истине и обмане

Пријављивање

Документа:
–попуњен пријавни формулар, који садржи мотивационо писмо и биографију студента
–додатни материјал: портфолио (5 до 7 одабраних радова у PDF формату) / уметничку биографију у слободној форми
Пријаву послати на мејл адресу lus@arts.bg.ac.rs

Рок за пријављивање:
20. мај 2023. године

Трошкови:
Партиципација студента за учешће на Летњој уметничкој школи износи 8.000 динара. Остале трошкове – активности радионица, смештај и исхрану учесника (пун пансион за седам дана) – обезбеђује реализатор Летње уметничке школе.

Контакт и информације
За додатне информације можете нам се обратити мејлом: lus@arts.bg.ac.rs.

Програм
Пријавни формулар

Уколико имате проблем са учитавањем пријавног формулара, пишите нам на lus@arts.bg.ac.rs.